2012-07-12 15:35:10• hírek • Póti Orsolya

A bentlakás és a konyha rendbetételére összpontosítanak

A Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban és a tanintézményhez tartozó bentlakásban nyáron sem áll meg az élet, hiszen további felújítási munkálatokat tervez az intézmény vezetősége.

A főgimnázium körülbelül egy évvel ezelőtt kapta meg az egykori püspöki konviktus épületét, amelyet az egy év alatt sikerült kényelmesen lakhatóvá tenni. A különféle támogatások, a tanárok, a diákok és a szülőbizottság közreműködésével az intézmény vezetőségének tervei és célkitűzései fokozatosan valóra váltak, azonban még mindig van mire összpontosítani.

„Az elmúlt egy évben sikerült a teljes épületet lakhatóvá varázsolnunk, kifestettük a termeket és a folyosókat, elkészült az új tető, új mosdókat és toaletteket alakítottunk ki, valamint a régi fűtésrendszer is lecseréltük. Új bútorzat került a tanári szobába, a díszterembe, a multimédiaterembe, az ebédlőbe és a könyvtárba, valamint nemrégiben történt meg a főgimnázium udvarának leaszfaltozása, melyre kosárpálya kialakítását tervezzük." - mondta el a Szatmár.ro-nak Pataki Enikő.

A tanintézmény július közepén nagykonyhai eszközökkel és gépekkel gazdagodott a Vásárosnaményi Önkormányzat, a polgármesteri hivatal és Filep Sándor polgármester jóvoltából. A főgimnázium vezetősége a nyár folyamán a konyha rendbetételére, valamint a főzőalkalmatosságok felújítására és beüzemeltetésére törekszik, ugyanis az új tanévtől kezdve ezt a konyhát veszik majd használatba, és a bentlakásba is innen szállítják majd az ételt.

A konyha felújítása mellett az előkészítő és az I. osztály termeinek rendbetételére összpontosítanak, valamint a tanintézmény bentlakásában is munkálatok zajlanak majd. „A Kölcsey-bentlakás épülete is belső felújításra szorul. Az új tanév kezdetéig ki szeretnénk festetni a termek nagy részét és elvégezni a szükséges javítási munkálatokat" - magyarázta Pataki.

Mint megtudtuk, a bentlakás 20 szobájában 90 diák fér el kényelmesen (2, 3, 4 és 5 ágyas szobákban), teljes ellátásukról pedig az új tanévtől a tanintézmény modern konyhája fog gondoskodni.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: